Turbūt pastebėjote, kad bene kiekvienoje Vilniaus miesto gatvėje galima rasti bent kelis restoranus ar kavines, o ką jau kalbėti apie senamiestį ar miesto centrą. Tai rodo, kad yra labai didelė paklausa. Kita vertus, tai nereiškia, kad vos tik įsteigę naują restoraną akimirksniu sulauksite daugybės klientų ir tapsite labai populiarūs. Tam reikia sukurti labai unikalią koncepciją, pasirūpinti kokybišku maistu, profesionaliu personalu ir efektyvia reklama. Trumpiau tariant, reikia daug ir sunkiai dirbti, kol galiausiai yra pasiekiamas norimas žinomumas ir didelė sėkmė.
- Jei jau atvėrėte savo naujojo restorano duris, pasistenkite viską tinkamai sustyguoti. Taip, tai nebus paprasta, tačiau tai yra būtina. Pagalvokite, kas jūsų restorane yra svarbiausia, o tuomet nuspręskite, kaip užtikrinsite kiekvieno svarbiausio elemento tinkamą funkcionavimą. Jei vadovausitės sukurtu planu, į priekį judėti bus kur kas lengviau.
- Atsižvelkite į tai, ką daro jūsų konkurentai. Jei pagrindiniai jūsų konkurentai pritraukia nemažai lankytojų ir yra pakankamai populiarūs, pasistenkite suprasti, ką jie daro geriau nei jūs. Išanalizuokite savo rinką ir pagrindinius konkurentus. Kai žinosite, kokius veiksmus jie pasitelkia, galėsite priimti dar efektyvesnius sprendimus.
- Pasirūpinkite savo restorano tinkamu įvaizdžiu. Ir tai sudaro ne tik restorano interjeras. Restorano įvaizdžiui labai didelės įtakos turi ir personalas. Todėl jei turite restoraną, jokiu būdu nepagailėkite investuoti į restorane dirbančių darbuotojų profesionalumą ir geras darbo sąlygas. Be to, taip pat labai svarbu, kad prijuostes padavėjams ir aprangą kitam restorane dirbančiam personalui pasiūtų tikri šios srities specialistai, kurie užtikrina aukščiausią kokybę. Visa tai padės jums lengviau pasiekti norimą tikslą.
- Užtikrinkite, kad jūsų restorane būtų gaminamas aukščiausios kokybės maistas. Ir nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad tai yra savaime suprantama, vis dėlto nemaža dalis restoranų šį klausimą nuvertina, savo klientams tiekdami vidutinės kokybės patiekalus. Dažnai taip nutinka ir dėl pernelyg didelio meniu, todėl pasistenkite savo restorano meniu sudaryti iš riboto patiekalų skaičiaus. Tai leis jums būti tikriems, kad kiekvienas patiekalas, kurį patieksite savo restorano lankytojams, bus nepriekaištingas.