vynas internetu
Laisvalaikis,  Maistas,  Patarimai

Raudonasis vynas internetu: ką pasirinkti?

vynas internetuRaudonasis vynas – tai išraiškingas skonis ir prabangi elegancija. Minėtasis gėrimas vertinamas visame pasaulyje, o raudonojo vyno rūšių skaičius siekia kelis tuzinus. Raudonieji vynai gaminami iš tamsiųjų vynuogių veislių. Raudoną atspalvį gėrimas įgauna fermentacijos metu, sultyse palikus uogų odeles ir sėklas.

Raudonasis vynas internetu yra vienas populiariausių pirkinių virtualios erdvės vyninėse. Tiesa, jei norite mėgautis visus jūsų lūkesčius atitinkančiu gėrimu, privalote žinoti kelis vynų skirties bruožus, pavyzdžiui, jauni ir stiprūs raudonieji vynai pasižymi gana dideliu tanino kiekiu, todėl yra aitraus skonio ir intensyvaus aromato. Beje, raudoniesiems vynams būdingi taninai ir dalis kitų cheminių junginių turi įtakos žmogaus hormonų sistemai, todėl piktnaudžiavimas šiuo gėrimu gali baigtis gana sunkiomis pagiriomis.

Jei nesate vyno profesionalai ir norite mėgautis išraiškingo skonio gėrimu, išbandykite populiariausias ir garsiausias raudonojo vyno rūšis. Jei jus neramina kainos, naudokitės skaitmeninės erdvės privalumais – paprastai vynas internetu kainuoja kur kas pigiau, beje, daugelis vyninių siūlo nemokamo atvežimo paslaugas. Garsiausios vyno rūšys yra Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz ir Sangiovese. Tiesa, nebijokite eksperimentuoti ir išbandyti kitų gėrimų – vynas internetu stebina itin plačia gėrimų pasiūla, todėl skirkite laiko paieškai ir mėgaukitės nepriekaištingu skoniu!

Merlot vynas. Šiam gėrimui naudojamos uogos yra auginamos Prancūzijoje, Bordeaux regione. Minėtasis vynas išsiskiria švelniu skoniu ir lengvu saldumu. Itin dažnai Merlot vynas derinamas su kitais vynais, pvz., Cabernet Sauvignon, tačiau šiuo atveju prarandamas Merlot unikalumas.

Pinot Noir vynas. Tai itin sunkiai gaminamas vynas, neturintis jokio aitrumo. Šis gėrimas yra gaivaus skonio ir malonaus aromato (braškių, vyšnių, slyvų). Tiesa, Pinot Noir skonio intensyvumas priklauso nuo vyno brandinimo sąlygų.

Cabernet Sauvignon vynas. Tai vienas garsiausių pasaulio vynų, neretai vadinamas raudonųjų vynų valdovu. Nors minėtasis gėrimas kilęs iš Bordeau regiono, jo gamyba neatsiejama ir nuo Kalifornijos vyndarystės tradicijų. Cabernet Sauvignon vynas puikiai tinka ilgam brandinimui.

Shiraz arba Syrah vynas. Tai vynas, turintis du visame pasaulyje žinomus vardus. Minėtasis vynas gaminamas iš tamsiai purpurinių uogų, padedančių sukurti saldų arba pusiau saldų gėrimą. Ypatingo prieskonio Shiraz vynui suteikia gana didelis kiekis tanino. Itin intensyviam vyno skoniui naudojamas natūralus taninas.

Sangiovese vynas. Tai garsiausias Italijos vynuogių vynas, brandinamas gana ilgą laiką. Sangiovese vynas išsiskiria pusiau saldžiu skoniu ir subtiliu aromatu. Labiausiai vertinami braškių, vyšnių, cinamono ir vanilės skonio Sangiovese vynai. Vyndariai teigia, kad skiriamasis minėtojo gėrimo bruožas – gydomųjų žolelių prieskonis.