Šventės

Šampano kokteiliai Naujųjų metų vakarėliui

šampanasKaip sako šampano ekspertas Régis Camus, jūs negalite nemėgti šampano. Visgi, jei jums atrodo, jog nemėgstate, reiškias gal tiesiog dar neradote savojo skonio? O gal reikėtų pabandyti šampano kokteilį?

Naujieji metai be šampano neįsivaizduojami, tačiau kartais klasika alsuojantys auksiniai burbuliukai pradeda atrodyti nuobodžiai. Todėl pabandykime keletą įdomesnių šampano kokteilių.

Šampano kokteilis “Nekaltybė”

Reikės: 20 g citrinos sulčių, 20 g vyšnių sulčių, 100 g šampano, 3 kokteilinių vyšnių, 1 griežinėlio citrinos,
ledo gabaliukų.
Visus gėrimus, išskyrus šampaną, sumaišyti su ledo gabaliukais. Į taurę įdeti vyšnias, įpilti sumaišytus gėrimus paskui šampaną. Taurės kraštą puošti citrinos griežinėliu.

Krušonas su šampanu

6 stiklinėms reikės: 500 g įvairių vaisių (obuolių, apelsinų, bananų), įvairių vaisių kompoto (400 ml), 700 ml sauso šampano, ledo kubelių, mėtos, citrinų griežinėlių.
Vaisius nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su vaisiais iš kompoto ir viską gerai atšaldykite. Supilkite į indą, užpilkite gerai atšaldytą šampaną, įdėkite ledo, mėtų lapelius. Stiklinės kraštus papuoškite citrinų griežinėliais ir mėtomis.

Šampano šerbetas

160 g cukraus, 125 ml vandens, 125 ml apelsinų sulčių, 300 ml sauso šampano, 1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas, papuošimui vynuogių.
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elektriniu maišikliu išplakti. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val. Šerbetą puošti vynuogėmis ir patiekti šampano taurėse.